Bardejovská NsP má vynovené oddelenie laboratórnej medicíny

20.11.2005 Bardejov

Bardejov 19. novembra (TASR) - Rekonštruované oddelenie laboratórnej medicíny otvorili v Nemocnici s poliklinikou (NsP) Sv. Jakuba v Bardejove.\r\nVrcholový ma...
Bardejov 19. novembra (TASR) - Rekonštruované oddelenie laboratórnej medicíny otvorili v Nemocnici s poliklinikou (NsP) Sv. Jakuba v Bardejove.
Vrcholový manažment tohto zdravotníckeho zariadenia, ktoré funguje ako nezisková organizácia, očakáva, že investícia bezmála za 18 miliónov Sk sa má zúročiť v efektívnejšej prevádzke a nižších nákladoch hlavne na zdravotnícku techniku.

Na slávnostnom akte sa zúčastnil podpredseda vlády a minister financií SR Ivan Mikloš.
Marián Petko, riaditeľ n. o. , pre TASR povedal, že impulzom k trojetapovej rekonštrukcii od roku 2002 bol fakt, že laboratóriá boli roztrúsené na rôznych miestach. \"Prinášalo to so sebou problémy ekonomické, problémy ľudských zdrojov a problémy medicínske, \" zdôraznil. Po rozhodnutí dostať osem laboratórií pod jednu strechu ich sťahovali z rôznych častí nemocnice, ale aj mimo jej areálu.
Oddelenie je navyše napojené na vnútronemocničný informačný systém a spracované laboratórne výsledky sa dostanú k lekárovi priamo do ambulancie.
Petko uviedol, že vďaka rekonštrukcii vznikol v objekte priestor na zriadenie ďalších, minimálne dvoch laboratórií, jedno bude slúžiť životnému prostrediu.
Finančným objemom je táto investícia jednou z najväčších v NsP od jej transformácii v roku 2002. Kryla ju z vlastných zdrojov. Záštitu nad ňou prevzal Ján Pataky, poslanec Národnej rady SR za Slovenskú demokratickú a kresťanskú úniu a predseda Správnej rady NsP Sv. Jakuba.
 

Vyberte región

mark